Ştiri
 
Sfinţirea Paraclisului cu hramul Adormirea Maicii Domnului
Adaugata:  2009-05-20 18:36:23

     IPS Vlasie sfinteste

     În a Patra Duminică de după Sfintele Paşti (Duminica Slăbănogului, 4/17 mai 2009) s-a săvârşit sfinţirea paraclisului schitului cu obşte de călugări din localitatea Poiana (comuna Negreşti - judeţul Neamţ), având hramul Adormirea Maicii Domnului.

...citeste tot
PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI, Anul mântuirii 2009
Adaugata:  2009-04-19 04:00:48

PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI

- Anul mântuirii 2009 -

Preacucernicului cler, întregului cin monahal şi iubiţilor fraţi întru Hristos

HRISTOS A ÎNVIAT!

„Să ne apropiem, purtătorilor de lumină, de Hristos, Cel ce a ieşit din mormânt ca un mire şi să prăznuim, împreună cu cetele iubitoare de praznice, Paştile lui Dumnezeu, cele mântuitoare” (Canonul Învierii, Cântarea a 5-a).

 

Invierea Domnului - Pogorarea la Iad

Iubiţilor credincioşi,

  

     Moartea şi Învierea Domnului trebuie privite împreună, ca un întreg. Aşa le-au privit Sfinţii Părinţi ai Bisericii, şi tot aşa le priveşte astăzi Biserica, în viaţa ei liturgică şi de rugăciune. Când pomeneşte de Cruce, ea nu uită de Înviere; iar când se bucură de Înviere, se gândeşte totodată şi la Cruce. Răstignirea şi moartea lui Hristos sunt taine ce cuprind într-însele începutul Învierii Sale, după cum ne-o adeveresc scrierile Sfinţilor Părinţi şi cântările Bisericii.

 
...citeste tot
Slujbe arhiereşti şi procesiuni în Postul Mare
Adaugata:  2009-04-08 22:17:19

 IPS Vlasie la Manastirea din Valea Rosie

     În Duminica a Patra din Postul Mare, închinată Sfântului Cuvios Ioan Scărarul Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vlasie a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfânta Treime din Galaţi, alături de Preasfinţitul Episcop Dionisie Gălăţeanul şi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

...citeste tot
Vizită pastorală în Kenya şi sfinţirea bisericii „Sfântul Apostol Andrei”
Adaugata:  2009-03-09 20:49:00
Preasfintitul Sofronie in Africa Kenia

Vizită pastorală în Kenya şi sfinţirea bisericii

„Sfântul Apostol Andrei” 

 

       În perioada 22 ianuarie / 4 feburarie 2009 – 28 ianuarie / 10 februarie, Preasfinţitul Sofronie Suceveanul a făcut o vizită pastorală în statul african Kenya, la invitaţia Preasfinţitului Ambrozie de Methoni, aparţinând Sinodului în Rezistenţă din Grecia. Ei au fost întâmpinaţi, din partea gazdelor, de părintele arhimandrit Marcu Kaseya şi preacucernicul părinte Iacov Waruinge, sosiţi din Kinshasha (Congo), special pentru a lua parte la acest eveniment. După un tur al regiunii situate la sud de capitala Nairobi, într-o zonă locuită mai ales de populaţie din triburile Massai, delegaţia a sosit în regiunea Embu, situată la poalele Muntelui Kenya, unde locuiesc cei mai mulţi dintre localnicii ortodocşi. După închinarea în biserica Sfântului Apostol Pavel din localitatea Kaanja, oaspeţii au vizitat Mănăstirea de maici cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, având cincisprezece vieţuitoare, ocârmuite de maica stareţă Hristonimfia.

...citeste tot
Hotărârea Sfântului Sinod al B.O.S.V. cu privire la introducerea actelor de identitate biometrice
Adaugata:  2009-02-23 23:13:54

Nr. 40/23.02.2009

 

Hotărârea Sfântului Sinod

al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România

cu privire la introducerea actelor de identitate biometrice

 

 

                              „Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu” (Ps. 18, 2)

           

 

     Luând act cu deosebită îngrijorare de reacţiile publice de protest ale unor medii laice şi monahale, organizate împotriva introducerii sistemului de supraveghere biometrică în România, în cadrul Sinaxei ce a avut loc la sediul Mitropoliei Slătioara, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, întrunit astăzi 10/23 februarie 2009, ia atitudine împotriva introducerii documentelor de identitate biometrice, denunţându-le ca parte componentă a sistemului de supraveghere totalitară a persoanei, iniţiată de cercurile de interese oculte şi extinsă la nivel mondial.

...citeste tot
Pagini: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions