Ştiri
 
Vizită pastorală în Kenya şi sfinţirea bisericii „Sfântul Apostol Andrei”
Adaugata:  2009-03-09 20:49:00
Preasfintitul Sofronie in Africa Kenia

Vizită pastorală în Kenya şi sfinţirea bisericii

„Sfântul Apostol Andrei” 

 

       În perioada 22 ianuarie / 4 feburarie 2009 – 28 ianuarie / 10 februarie, Preasfinţitul Sofronie Suceveanul a făcut o vizită pastorală în statul african Kenya, la invitaţia Preasfinţitului Ambrozie de Methoni, aparţinând Sinodului în Rezistenţă din Grecia. Ei au fost întâmpinaţi, din partea gazdelor, de părintele arhimandrit Marcu Kaseya şi preacucernicul părinte Iacov Waruinge, sosiţi din Kinshasha (Congo), special pentru a lua parte la acest eveniment. După un tur al regiunii situate la sud de capitala Nairobi, într-o zonă locuită mai ales de populaţie din triburile Massai, delegaţia a sosit în regiunea Embu, situată la poalele Muntelui Kenya, unde locuiesc cei mai mulţi dintre localnicii ortodocşi. După închinarea în biserica Sfântului Apostol Pavel din localitatea Kaanja, oaspeţii au vizitat Mănăstirea de maici cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, având cincisprezece vieţuitoare, ocârmuite de maica stareţă Hristonimfia.

...citeste tot
Hotărârea Sfântului Sinod al B.O.S.V. cu privire la introducerea actelor de identitate biometrice
Adaugata:  2009-02-23 23:13:54

Nr. 40/23.02.2009

 

Hotărârea Sfântului Sinod

al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România

cu privire la introducerea actelor de identitate biometrice

 

 

                              „Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu” (Ps. 18, 2)

           

 

     Luând act cu deosebită îngrijorare de reacţiile publice de protest ale unor medii laice şi monahale, organizate împotriva introducerii sistemului de supraveghere biometrică în România, în cadrul Sinaxei ce a avut loc la sediul Mitropoliei Slătioara, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, întrunit astăzi 10/23 februarie 2009, ia atitudine împotriva introducerii documentelor de identitate biometrice, denunţându-le ca parte componentă a sistemului de supraveghere totalitară a persoanei, iniţiată de cercurile de interese oculte şi extinsă la nivel mondial.

...citeste tot
2 % din Impozitul pe venit, direcţionat către Mitropolia Slătioara
Adaugata:  2009-02-06 14:02:38
    Sistemul 2% permite contribuabililor - persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o entitate non-profit (organizaţie non-guvernamentală, Asociaţie sau Fundaţie). Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor. ...citeste tot
Replica Î.P.S. Mitropolit Vlasie Mogârzan, dată părintelui diacon prof. Alin SONEA
Adaugata:  2009-01-12 13:13:08

                                      Biserica Ortodoxă de Stil Vechi în ofensivă

 

 

Părinte profesor diacon Alin Sonea,

 

      Mă surprind cuvintele sfinţiei-voastre, lipsite de orice suport teologic. Din articolul pe care l-aţi scris, reiese că nu stăpâniţi încă noţiunea de erezie, făcând, în acelaşi timp, o confuzie între Biserica Ortodoxă de Stil Vechi şi cea de rit vechi (Lipovenească), ceea ce mi se pare anormal pentru un profesor teolog, aşa cum reiese din semnătura cu care aţi pecetluit articolul. Dacă nu aveţi cunoştinţă despre erezie, vă recomand scrierile Sfinţilor Părinţi cei din vechime, căci aceştia au fost insuflaţi de Duhul Sfânt, atunci când au întărit dogmatismul Bisericii lui Hristos.
...citeste tot
Pastorala Î.P.S. Mitropolit Vlasie Mogârzan la Praznicul Naşterii Domnului nostru, Iisus Hristos
Adaugata:  2009-01-06 21:57:18

Pastorală la Naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos

Anul Mântuirii 2008

 

Iubiţilor fii duhovniceşti, întregului cler, cinului monahal şi tuturor credincioşilor dreptslăvitori

 

„Hristos Se naşte, slăviţi-L; Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L,
Hristos pe pământ, înălţaţi-vă...”
 
 
    Acest mare Praznic dumnezeiesc este al doilea din rânduiala bisericească, după marele Praznic al Învierii, prin care şi noi am fost ridicaţi din moarte spre Înviere. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un moment de bucurie pentru toată vârsta credincioşilor de pe întreg pământul, prin cântările frumoase pe care le auzim la fiecare casă de creştin, ce anunţă izbăvirea din blestem. Ca un semn dumnezeiesc, aşa după cum a proorocit Valaam vrăjitorul: „o stea răsare din Iacov; un toiag se ridică din Israil şi va lovi pe căpeteniile Moavului şi pe toţi fiii lui Set îi va zdrobi” (Numerii 24, 17), şi după cum spune şi proorocul Moise: „din mijlocul vostru va ridica Dumnezeu un prooroc ca şi mine şi cine nu-L va asculta, va fi lepădat din Biserica lui Dumnezeu” iar proorocul Miheia zice: „Mesia se va naşte din Bethleem”. 
   

...citeste tot
Pagini: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions