Ştiri
 
Sfinţirea bisericii din Urecheni, judeţul Neamţ
Adaugata:  2009-08-11 14:40:59

Sfinţirea bisericii din Urecheni, judeţul Neamţ Sfintire Biserica Urecheni

 

 

     Duminică, 27 iulie/9 august 2009, la pomenirea Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, biserica cu hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul din localitatea Urecheni, judeţul Neamţ a fost sfinţită de către Preasfinţiţii episcopi Ghenadie Băcăuanul, Sofronie Suceveanul, Iosif Botoşăneanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de un sobor impresionant de preoţi si diaconi. La eveniment, au luat parte şi o mulţime de credincioşi, adunaţi pentru a se împartăşi de bucuria acestui moment de mare însemnătate. Ei au fost întâmpinaţi de către părintele paroh Petru Onofrei, care a fost si gazda acestui eveniment.

...citeste tot
Biserica Ortodoxă de Răsărit din România - Istoricul Mănăstirii Slătioara
Adaugata:  2009-08-08 10:59:43

    

    În urmă cu puţin timp, editura «Schimbarea la Faţă» a publicat o lucrare de referinţă pentru Biserica noastră, intitulată Biserica Ortodoxă de Răsărit din România - Istoricul Mănăstirii Slătioara. Cartea are 240 pagini, bogat ilustrate cu fotografii de arhivă sau de dată recentă (majoritatea au văzut pentru prima dată lumina tiparului), fiind realizată în condiţii grafice deosebite, la tipografia «Adormirea Maicii Domnului» din Bucureşti, şi poate fi cumpărată direct de la magazinul bisericesc al Mănăstirii Slătioara sau prin:

- comandă scrisă (la adresa de e-mail a editurii, sau la adresa redacţiei: Mănăstirea Slătioara, Com. Râşca, sat Slătioara, jud. Suceava) sau

- telefonică, la nr. tel. 0230 570 831,

la preţul de 12 RON+taxe poştale (care pot fi cuprinse între 4 şi 5 RON).

...citeste tot
Replica Episcopului Sofronie Suceveanul la adresa unei cărți semnate de părintele Ştefan Argatu
Adaugata:  2009-08-01 16:38:56

Replica Episcopului Sofronie Suceveanul

la adresa unei cărți semnate de părintele Ştefan Argatu  

     

                                                                                                                                                                    Recent, la Editura «Mila Creştină» a apărut o carte cu titlul Stiliştii în România. Istoric. Adevăr. Îndreptare (documente), având binecuvântarea înalt preasfinţitului Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Alături de filosofările şi graiurile ritoriceşti înşelătoare, aduse împotriva credinţei dreptslăvitoare, autorul îndrăzneşte, fără sfială, să adauge chiar şi injurii nejustificate asupra sfinţeniei vieţii Sfântului Ierarh Glicherie. întru Şi pentru că din nou se loveşte cu pumnal de fier în Biserica dreptslăvitoare de Răsărit, întru smerenia duhului şi Darul lui Dumnezeu, mă văd dator, ca păstor al turmei lui Hristos, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, să iau drept scut de apărare sabia cuvântului lui Dumnezeu, pentru a putea răspunde clevetirilor în materie de credinţă şi a injuriilor blasfemiatoare şi nedrepte, aruncate asupra sfinţeniei vieţii unor oameni pe care Dumnezeu i-a proslăvit prin semne şi minuni. „Neamul acesta viclean şi preacurvar” (Matei 12, 39) încă mai cere semn. Dar semn nu se va mai da lui...

...citeste tot
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul de la Slătioara
Adaugata:  2009-06-29 09:57:32

      Manastirea Slatioara

     Duminică, 15/28 iunie, curtea şi împrejurimile Mănăstirii Slătioara, s-au dovedit ca în fiecare an a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi şi închinători sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din Grecia, SUA şi Rusia, pentru a aduce laudă pomenirii de peste an a Sfântului Ierarh Mărturisitor Glicherie, şi pentru a se închina la sfintele sale moaşte, ce sunt adăpostite de biserica veche a mănăstirii, ctitorită în anul 1937, de însuşi Sfântul Ierarh.

...citeste tot
Duminica Cincizecimii şi sărbătoarea Sfintei Treimi
Adaugata:  2009-06-08 23:08:38

     Manastirea Cucova

Duminica Cincizecimii şi sărbătoarea Sfintei Treimi

      

Duminica Cincizecimii (Rusaliile sau Duminica Pogorârii Sfântului Duh) este sărbătoarea anuală ce încheie şirul praznicelor pascale, marcând momentul pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, așa după cum ne grăiesc Faptele Apostolilor (II, 1-4) şi cu care se încheie arătarea Sfintei Treimi faţă de lume şi de creaţie. Ea cade întotdeauna la 10 zile după Înălţare şi la 50 de zile după Paşti, fiind totodată sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, căci în aceeaşi zi, în urma cuvântării de sus insuflate şi purtătoare de Duh a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism circa 3.000 de suflete, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai târziu.

...citeste tot
Pagini: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions