Ştiri
 
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul de la Slătioara
Adaugata:  2009-06-29 09:57:32

      Manastirea Slatioara

     Duminică, 15/28 iunie, curtea şi împrejurimile Mănăstirii Slătioara, s-au dovedit ca în fiecare an a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi şi închinători sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din Grecia, SUA şi Rusia, pentru a aduce laudă pomenirii de peste an a Sfântului Ierarh Mărturisitor Glicherie, şi pentru a se închina la sfintele sale moaşte, ce sunt adăpostite de biserica veche a mănăstirii, ctitorită în anul 1937, de însuşi Sfântul Ierarh.

...citeste tot
Duminica Cincizecimii şi sărbătoarea Sfintei Treimi
Adaugata:  2009-06-08 23:08:38

     Manastirea Cucova

Duminica Cincizecimii şi sărbătoarea Sfintei Treimi

      

Duminica Cincizecimii (Rusaliile sau Duminica Pogorârii Sfântului Duh) este sărbătoarea anuală ce încheie şirul praznicelor pascale, marcând momentul pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, așa după cum ne grăiesc Faptele Apostolilor (II, 1-4) şi cu care se încheie arătarea Sfintei Treimi faţă de lume şi de creaţie. Ea cade întotdeauna la 10 zile după Înălţare şi la 50 de zile după Paşti, fiind totodată sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, căci în aceeaşi zi, în urma cuvântării de sus insuflate şi purtătoare de Duh a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism circa 3.000 de suflete, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai târziu.

...citeste tot
Sfinţirea Paraclisului cu hramul Adormirea Maicii Domnului
Adaugata:  2009-05-20 18:36:23

     IPS Vlasie sfinteste

     În a Patra Duminică de după Sfintele Paşti (Duminica Slăbănogului, 4/17 mai 2009) s-a săvârşit sfinţirea paraclisului schitului cu obşte de călugări din localitatea Poiana (comuna Negreşti - judeţul Neamţ), având hramul Adormirea Maicii Domnului.

...citeste tot
PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI, Anul mântuirii 2009
Adaugata:  2009-04-19 04:00:48

PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI

- Anul mântuirii 2009 -

Preacucernicului cler, întregului cin monahal şi iubiţilor fraţi întru Hristos

HRISTOS A ÎNVIAT!

„Să ne apropiem, purtătorilor de lumină, de Hristos, Cel ce a ieşit din mormânt ca un mire şi să prăznuim, împreună cu cetele iubitoare de praznice, Paştile lui Dumnezeu, cele mântuitoare” (Canonul Învierii, Cântarea a 5-a).

 

Invierea Domnului - Pogorarea la Iad

Iubiţilor credincioşi,

  

     Moartea şi Învierea Domnului trebuie privite împreună, ca un întreg. Aşa le-au privit Sfinţii Părinţi ai Bisericii, şi tot aşa le priveşte astăzi Biserica, în viaţa ei liturgică şi de rugăciune. Când pomeneşte de Cruce, ea nu uită de Înviere; iar când se bucură de Înviere, se gândeşte totodată şi la Cruce. Răstignirea şi moartea lui Hristos sunt taine ce cuprind într-însele începutul Învierii Sale, după cum ne-o adeveresc scrierile Sfinţilor Părinţi şi cântările Bisericii.

 
...citeste tot
Slujbe arhiereşti şi procesiuni în Postul Mare
Adaugata:  2009-04-08 22:17:19

 IPS Vlasie la Manastirea din Valea Rosie

     În Duminica a Patra din Postul Mare, închinată Sfântului Cuvios Ioan Scărarul Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vlasie a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfânta Treime din Galaţi, alături de Preasfinţitul Episcop Dionisie Gălăţeanul şi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

...citeste tot
Pagini: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions