Ştiri
 
Sfinţirea bisericilor din parohiile Paşcani-Deal şi Rediu (jud. Neamţ)
Adaugata:  2009-09-15 15:38:53

     Sfinţirea bisericilor din parohiile Paşcani-Deal şi Sfintire Biserica PascaniRediu (jud. Neamţ) 

 

  Mulţimi nenumărate de credincioşi din întreaga ţară au luat parte duminică, 24 august, la cel mai important moment duhovnicesc din viaţa parohiei Înălţarea Domnului din Paşcani-Deal: sfinţirea bisericii de mir păstorită de părintele Iosif Oţel, a cărei construcţie a început în anul 1992. Sfânta Liturghie şi sfinţirea au fost săvârşite în sobor, de către preasfinţiţii arhierei Ghenadie Băcăuanul, Sofronie Suceveanul, Teodosie Braşoveanul, Iosif Botoşăneanul, Antonie Ploieşteanul, Glicherie Ieşeanul, Dionisie Gălăţeanul şi Evloghie Sibianul, înconjuraţi de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi.

      Adunaţi în număr mare încă din ajunul sărbătorii, credincioşii s-au putut închina în altarul bisericii, înconjurând Sfânta Masă şi sărutând părticele din sfintele moaşte ce s-au pus ca temelie a sfinţeniei acestui nou lăcaş al lui Dumnezeu, ridicat prin osteneala părintelui paroh, ajutat de credincioşii din oraş şi din toată ţara.

 

Schimbarea La Fata Slatioara 2009 † † † 

 

     La distanţă de numai o săptămână, în data de 31 august, biserica din localitatea Rediu, judeţul Neamţ, s-a îmbrăcat în veşmânt de sărbătoare, fiind sfinţită de către preasfinţiţii arhierei Sofronie Suceveanul, Teodosie Braşoveanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de

...citeste tot
Sărbătoarea Schimbarii la Faţă a Domnului la Mănăstirea Slătioara
Adaugata:  2009-08-19 20:50:36

     Sărbătoarea Schimbarii la Faţă a Domnului la Mănăstirea SlătioaraSchimbarea La Fata Slatioara 2009

 

 

      La data de 6/19 august, Biserica Ortodoxă de Răsărit prăznuieşte luminat cinstita Schimbare la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru, Iisus Hristos din Muntele Taborului. Înainte de era creştină, pe munţi erau ridicate altare de jertfă pentru idolii neamurilor păgâne, pentru ca mai apoi, odată cu venirea noroadelor la cunoştinţa adevăratului Dumnezeu, pe ele să se înalţe lăcaşuri de rugăciune către Domnul, după cum proorocise mai înainte Psalmistul şi Împăratul David, cântând: «Ridicat-am ochii mei la munţi, de unde va veni ajutorul meu» (Ps. 120, 1), îndemnând pe poporul lui Israil să se înalţe cu mintea şi sufletul către muntele cel gândit, adică spre veşnicul Dumnezeu, Ziditorul cerului şi al pământului.

...citeste tot
Sfinţirea bisericii din Urecheni, judeţul Neamţ
Adaugata:  2009-08-11 14:40:59

Sfinţirea bisericii din Urecheni, judeţul Neamţ Sfintire Biserica Urecheni

 

 

     Duminică, 27 iulie/9 august 2009, la pomenirea Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, biserica cu hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul din localitatea Urecheni, judeţul Neamţ a fost sfinţită de către Preasfinţiţii episcopi Ghenadie Băcăuanul, Sofronie Suceveanul, Iosif Botoşăneanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de un sobor impresionant de preoţi si diaconi. La eveniment, au luat parte şi o mulţime de credincioşi, adunaţi pentru a se împartăşi de bucuria acestui moment de mare însemnătate. Ei au fost întâmpinaţi de către părintele paroh Petru Onofrei, care a fost si gazda acestui eveniment.

...citeste tot
Biserica Ortodoxă de Răsărit din România - Istoricul Mănăstirii Slătioara
Adaugata:  2009-08-08 10:59:43

    

    În urmă cu puţin timp, editura «Schimbarea la Faţă» a publicat o lucrare de referinţă pentru Biserica noastră, intitulată Biserica Ortodoxă de Răsărit din România - Istoricul Mănăstirii Slătioara. Cartea are 240 pagini, bogat ilustrate cu fotografii de arhivă sau de dată recentă (majoritatea au văzut pentru prima dată lumina tiparului), fiind realizată în condiţii grafice deosebite, la tipografia «Adormirea Maicii Domnului» din Bucureşti, şi poate fi cumpărată direct de la magazinul bisericesc al Mănăstirii Slătioara sau prin:

- comandă scrisă (la adresa de e-mail a editurii, sau la adresa redacţiei: Mănăstirea Slătioara, Com. Râşca, sat Slătioara, jud. Suceava) sau

- telefonică, la nr. tel. 0230 570 831,

la preţul de 12 RON+taxe poştale (care pot fi cuprinse între 4 şi 5 RON).

...citeste tot
Replica Episcopului Sofronie Suceveanul la adresa unei cărți semnate de părintele Ştefan Argatu
Adaugata:  2009-08-01 16:38:56

Replica Episcopului Sofronie Suceveanul

la adresa unei cărți semnate de părintele Ştefan Argatu  

     

                                                                                                                                                                    Recent, la Editura «Mila Creştină» a apărut o carte cu titlul Stiliştii în România. Istoric. Adevăr. Îndreptare (documente), având binecuvântarea înalt preasfinţitului Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Alături de filosofările şi graiurile ritoriceşti înşelătoare, aduse împotriva credinţei dreptslăvitoare, autorul îndrăzneşte, fără sfială, să adauge chiar şi injurii nejustificate asupra sfinţeniei vieţii Sfântului Ierarh Glicherie. întru Şi pentru că din nou se loveşte cu pumnal de fier în Biserica dreptslăvitoare de Răsărit, întru smerenia duhului şi Darul lui Dumnezeu, mă văd dator, ca păstor al turmei lui Hristos, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, să iau drept scut de apărare sabia cuvântului lui Dumnezeu, pentru a putea răspunde clevetirilor în materie de credinţă şi a injuriilor blasfemiatoare şi nedrepte, aruncate asupra sfinţeniei vieţii unor oameni pe care Dumnezeu i-a proslăvit prin semne şi minuni. „Neamul acesta viclean şi preacurvar” (Matei 12, 39) încă mai cere semn. Dar semn nu se va mai da lui...

...citeste tot
Pagini: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions