Ştiri
 
Hramul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia (Filli, Attica)
Adaugata:  2009-10-23 19:44:44
     Hram Grecia
     Joi, 02/15 octombrie 2009, Mănăstirea „Sfinţii Mucenici Chiprian şi Iustina", din Filli - Attica (Grecia) i-a prăznuit pe sfinţii săi ocrotitori - Sfântul Sfinţit Mucenic Chiprian şi Sfânta Muceniţă Iustina fecioara.
     De faţă, au fost prezenţi întâistătătorii Bisericilor de Stil Vechi din România şi Bulgaria, ai Exarhatului din SUA, Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor, precum şi ai Misiunilor Ortodoxe din Australia şi Italia. Alături de ei, au stat gazdele acestei sărbători - arhiereii Sfântului Sinod în Rezistenţă din Grecia, conduşi de locţiitorul scaunului mitropolitan, Preasfinţitul Chiprian de Oreoi. La această sărbătoare, a luat de asemenea parte un mare sobor de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşi, sosiţi din toată Europa şi din lume.


...citeste tot
Sfinţirea bisericii schitului „Sfântul Cuvios Ioan Iacob Românul de la Hozeva” - loc. Moroeni, jud. Dâmboviţa
Adaugata:  2009-10-13 13:34:23

  Sfintitre Moroieni

       Duminică, 28 octombrie 2009, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Hariton Mărturisitorul, a fost sfinţită biserica schitului cu obşte de maici din comuna Moroeni, sat Pucheni, singurul lăcaş de cult ortodox de stil vechi din judeţul Dâmboviţa.

 

     Schitul a fost ctitorit în anul 1998, la iniţiativa Preasfinţitului episcop Flavian Ilfoveanul şi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Vlasie Mogârzan. Amplasat într-o zonă de o frumuseţe rară, într-un loc ce aminteşte de cuvintele artistului popular ce a scris balada Mioriţa, aşezământul monahal a crescut odată cu anii, adunând între zidurile sale primitoare o obşte de maici iubitoare de Hristos, ce au ales să îşi închine viaţa lui Dumnezeu, pe Care L-au lăudat şi îl laudă prin rugăciune, post şi muncă.

...citeste tot
Sfinţirea paraclisului din Piatra Neamţ
Adaugata:  2009-10-04 13:58:21
     Duminică, 21 septembrie/4 octombrie, la pomenirea Sfântului Apostol Codrat şi Sfintitre Paraclis Piatra NeamtProorocului Iona, parohia păstorită de preotul Ioan Bumbar a fost în zi de sărbătoare.
Paraclisul închinat Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, al bisericii cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din oraşul Piatra-Neamţ, cartierul Dărmăneşti, a fost sfinţit în sobor, de către preasfinţiţii episcopi Ghenadie Băcăuanul,  Iosif Botoşăneanul, Flavian Ilfoveanul, Antonie Ploieşteanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de un sobor numeros de slujitori ai sfintelor altare.
...citeste tot
Sfinţirea bisericilor din parohiile Paşcani-Deal şi Rediu (jud. Neamţ)
Adaugata:  2009-09-15 15:38:53

     Sfinţirea bisericilor din parohiile Paşcani-Deal şi Sfintire Biserica PascaniRediu (jud. Neamţ) 

 

  Mulţimi nenumărate de credincioşi din întreaga ţară au luat parte duminică, 24 august, la cel mai important moment duhovnicesc din viaţa parohiei Înălţarea Domnului din Paşcani-Deal: sfinţirea bisericii de mir păstorită de părintele Iosif Oţel, a cărei construcţie a început în anul 1992. Sfânta Liturghie şi sfinţirea au fost săvârşite în sobor, de către preasfinţiţii arhierei Ghenadie Băcăuanul, Sofronie Suceveanul, Teodosie Braşoveanul, Iosif Botoşăneanul, Antonie Ploieşteanul, Glicherie Ieşeanul, Dionisie Gălăţeanul şi Evloghie Sibianul, înconjuraţi de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi.

      Adunaţi în număr mare încă din ajunul sărbătorii, credincioşii s-au putut închina în altarul bisericii, înconjurând Sfânta Masă şi sărutând părticele din sfintele moaşte ce s-au pus ca temelie a sfinţeniei acestui nou lăcaş al lui Dumnezeu, ridicat prin osteneala părintelui paroh, ajutat de credincioşii din oraş şi din toată ţara.

 

Schimbarea La Fata Slatioara 2009 † † † 

 

     La distanţă de numai o săptămână, în data de 31 august, biserica din localitatea Rediu, judeţul Neamţ, s-a îmbrăcat în veşmânt de sărbătoare, fiind sfinţită de către preasfinţiţii arhierei Sofronie Suceveanul, Teodosie Braşoveanul, Glicherie Ieşeanul şi Dionisie Gălăţeanul, alături de

...citeste tot
Sărbătoarea Schimbarii la Faţă a Domnului la Mănăstirea Slătioara
Adaugata:  2009-08-19 20:50:36

     Sărbătoarea Schimbarii la Faţă a Domnului la Mănăstirea SlătioaraSchimbarea La Fata Slatioara 2009

 

 

      La data de 6/19 august, Biserica Ortodoxă de Răsărit prăznuieşte luminat cinstita Schimbare la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru, Iisus Hristos din Muntele Taborului. Înainte de era creştină, pe munţi erau ridicate altare de jertfă pentru idolii neamurilor păgâne, pentru ca mai apoi, odată cu venirea noroadelor la cunoştinţa adevăratului Dumnezeu, pe ele să se înalţe lăcaşuri de rugăciune către Domnul, după cum proorocise mai înainte Psalmistul şi Împăratul David, cântând: «Ridicat-am ochii mei la munţi, de unde va veni ajutorul meu» (Ps. 120, 1), îndemnând pe poporul lui Israil să se înalţe cu mintea şi sufletul către muntele cel gândit, adică spre veşnicul Dumnezeu, Ziditorul cerului şi al pământului.

...citeste tot
Pagini: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions