Ştiri
 
Program de pelerinaj cu icoana Maicii Domnului "Umilenie"
Adaugata:  2012-01-14 20:35:03


Luni 3/16 ian (Sf. Prooroc Maleahi). Dimineața se va sluji Sf. Liturghie în Biserica M-rii Sf. Mina, localitatea Roșiori, com. Forăști, jud. Suceava. După Sf. Liturghie se pleacă spre Vatra Dornei, la Mănăstirea Duminica Sf. Părinţi, din localitatea Neagra Şarului, com. Şaru Dornei, judeţul Suceava, unde se ajunge spre seară. Aici se va face slujbă de priveghere în cinstea Maicii Domnului.


Marți 4/17 ian (Sf. 70 de Apostoli). Dimineața se va sluji Sf. Liturghie în Biserica M-rii Duminica Sf. Părinţi, din localitatea Neagra Şarului, com. Şaru Dornei, judeţul Suceava. După Sf. Liturghie se pleacă spre Mănăstirea „Eden” (Icoana Prodromiţa), localitatea Cotârgaşi, comuna Broşteni, judeţul Suceava, unde seara se va face slujbă de priveghere în cinstea Maicii Domnului.

...citeste tot
Pastorală la Naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos
Adaugata:  2012-01-05 23:03:08
 
IPS Vlasie
Anul mântuirii 2011

Iubitului nostru cler, cinului monahal şi tuturor creştinilor de pretutindeni

„Hristos Se naşte, slăviţi-L,
Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L,
Hristos pe pământ, înălţaţi-vă..."
 
    Astăzi este unul dintre cele mai importante praznice ale Bisericii Ortodoxe, aşteptat cu mare bucurie de către toată lumea creştină. Acesta este ca un semn dumnezeiesc, căci aşa cum spun proorocii din Vechiul Testament, sfinţii fiind în iad aşteptau izbăvirea promisă de Dumnezeu. Tot la fel aşteptăm şi noi cu mare bucurie să prăznuim Sărbătoarea izbăvirii - Naşterea Pruncului Iisus Hristos.
    Toţi proorocii au proorocit Naşterea Mântuitorului, însă cel mai aproape de această minune a fost Sfântul Prooroc Zaharia, tatăl Înainte Mergătorului Ioan, care după ce a fost ucis de Irod între biserică şi altar, în temniţele iadului fiind a spus: „Eu am primit
...citeste tot
Procesiune în România cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului
Adaugata:  2011-12-29 22:00:41
Maica Domnului Umilenia Slatioara
Icoana Maicii Domnului "Umilenie", este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de față, acest sfânt chip este făcător de multe semne și minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos,  la interior, bumbacul, special așezat, este îmbibat de curgerea mirului.

Această icoană a fost adusă la Mitropolia Slătioara în ziua de 14/27.12.2011 și va rămâne aici spre închinare până pe data de 27 dec/9 ian, ziua prăznuirii Sfântului Mucenic şi Arhidiacon Ștefan. După această perioadă, Sfântul Sinod cu caracter permanent, cu sediul la Mănăstirea Slătioara, va organiza o procesiune cu această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului prin mai multe zone ale țării. Itinerariul și programul vor fi hotărâte de către Sfântul Sinod.  
...citeste tot
Recensământ 2011 - Modalitatea de completare a formularului
Adaugata:  2011-10-21 00:22:00

      Modelul formularului de recensamant al persoanelor (tabelul P - persoane) poate fi descarcat de aici.

      In ceea ce priveste declararea religiei careia apartinem, modalitatea de completare a rubricii "CARACTERISTICI ETNO-CULTURALE" (pagina 2, jos), la punctul 25 ("CAREI RELIGII CONSIDERA PERSOANA CA II APARTINE?), se va completa expresia "CREŞTIN ORTODOX DE STIL VECHI", iar în cele două căsuţe corespunzătoare, se va trece numărul 28 (care reprezintă codul numeric pentru categoria ALTE RELIGII din manualul recenzorului).

 

Mai jos, aveţi prezentat un model de completare al formularului

de recensământ al persoanelor (daţi click pe imagine pentru mărire):

 

 

 

...citeste tot
O privire de ansamblu asupra parohiei Asău
Adaugata:  2011-08-05 15:11:23
     Slatioara  - un crâmpei din mărturisirile părintelui Andrei Onofrei-


      Când prin voia lui Dumnezeu am fost numit preot al parohiei Asău din judeţul Bacău, am vrut să aflu, cum era şi firesc, care este istoria acestui sfânt lăcaş şi cui îşi datorează el existenţa. Cel care mi-a făcut această bucurie a fost un bătrân din sat, pe care toată lumea îl cunoaşte: moş Gheorghe Rotaru. Cu el m-am întors înapoi în timp şi am rememorat cele mai importante crâmpeie din istoricul bisericii.

 

 †††


...citeste tot
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions