Ştiri
 
Slujbe de sfinţire în lunile iunie, iulie şi august
Adaugata:  2012-07-02 20:46:18

29 iunie/12 iulie (în ziua prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel) - sfinţirea pietrei de temelie a bisericii din municipiul Focşani, judeţul Vrancea (preot paroh Nicolae Onofrei). Adresa: Str. Rovinei - zona Obor, în partea de vest a oraşului Focşani, la aproximativ 3 km de gara Focşani.

09/22 iulie - sfinţirea schitului Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena: sat Ploscii, comuna Izvoarele Sucevei, jud Suceava (preot responsabil Arhimandrit Nazarie Samoilă).

16/29 iulie (Duminica dinaintea prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul) - sfinţirea pietrei de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Apa Asău, com Asău, judeţul Bacău (preot paroh Andrei Onofrei)

23/05 iulie/august (Duminica de după prăznuirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul) - sfinţirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” a schitului de maici Schitul „Gura Izvorului” („Izvorul Alb”) din Comuna Asău, satul Păltiniş, jud. Bacău - stareţă monahia Ambrozia Bou. Adresă: schitul se află la 15 km nord de centrul comunei Asău. Drumul merge în cea mai mare parte paralel cu râul Asău. Ca mijloace de transport sunt autobuze de transport public din Comăneşti până la 1,5 km de schit, de mai multe ori pe zi.

...citeste tot
«O viaţă pentru Hristos» - Viaţa, nevoinţele şi minunile Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul
Adaugata:  2012-05-23 12:18:31
 Coperta Întru slava lui Dumnezeu şi cinstirea Sfântului Ierarh Glicherie, nu demult, editura «Schimbarea la Faţă» a publicat încă o carte foarte importantă pentru Biserica noastră, intitulată «O viaţă pentru Hristos - Viaţa, nevoinţele şi minunile Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul», ce vine să continue şi să îmbogăţească seria de recuperări istorice ce au văzut lumina tiparului, serie ce a fost deschisă odată cu lucrarea intitulată „Istoricul Mănăstirii Slătioara”.
    Cartea are 288 pagini, ilustrate cu fotografii inedite din arhiva oficială a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, fiind realizată în condiţii grafice deosebite, la tipografia «Adormirea Maicii Domnului» din Bucureşti şi poate fi cumpărată direct de la magazinul bisericesc din incinta mănăstirii noastre şi pangarele parohiilor din ţară sau prin:

- comandă scrisă (la adresa de e-mail a editurii, sau la adresa redacţiei: Mănăstirea Slătioara, Com. Râşca, sat Slătioara, jud. Suceava) sau

- telefonică, la nr. tel. 0230 570 831,

la preţul de 20 RON+taxe poştale (care sunt de aproximativ 6 RON).

...citeste tot
Pastorala ÎPS Mitropolit Vlasie la praznicul Învierii Domnului - 2012
Adaugata:  2012-04-12 10:11:34
Pastorală la Învierea Domnului nostru, Iisus Hristos
Anul mântuirii 2012


† VLASIE, din mila lui Dumnezeu Arhiepiscop și Mitropolit al
BISERICII ORTODOXE DE STIL VECHI DIN ROMÂNIA


Iubitului nostru cler, cinului monahal
și tuturor iubitorilor de Hristos creștini,
HRISTOS A ÎNVIAT!

    Dumnezeu ne-a binecuvântat și în acest an să ajungem cu bine la marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru, Iisus Hristos, Care prin a Sa Înviere a bucurat și pe cele cerești, și pe cele pământești. Puterile cerurilor s-au spăimântat de marea smerenie a dumnezeirii Mântuitorului.
Când era în Grădina Ghetsimani, rugându-Se înaintea sfintelor Sale Patimi cu lacrimi de sânge și Apostolii dormeau, înfricoșați de venirea vânzătorului, Domnul i-a trezit, atenționându-i să privegheze, să nu cadă în ispită, știind cele ce erau să se întâmple cu lepădarea și frica ce i-a cuprins pe Apostoli.
...citeste tot
Slujba Învierii Domnului în Spania
Adaugata:  2012-02-18 11:27:21
       Cu binecuvântarea IPS Vlasie, Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, slujba Învierii Domnului (anul 2012) se va săvârși și în Spania, de către preacuviosul părinte Gherasim Spulber, în cadrul unei biserici cu altarul spre răsărit, cu locația în Amposta (Tarragona), Poligon Oriola, lângă fabrica Mapei, national 340 Km, 1080, autopista 7, ieșirea 41, Ermita Montsia, cod 43870.
       Credincioșii care vor dori să ia parte la slujba Învierii Domnului din acest an, sunt așteptați cu dragoste sufletească și binecuvântari duhovnicești. 


Relații la tel:  

620 542 556

664 107 447 (Vodafone).         
Pers. contact: Ungureanu Constantin

...citeste tot
Icoana Maicii Domnului Umilenie va vizita şi oraşul Sibiu
Adaugata:  2012-01-27 18:52:32

      Din pricina condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la blocarea intrării în Bucureşti pe DN1, în programul de pelerinaj cu icoana Maicii Domnului Umilenie a apărut o modificare de ultim moment. Icoana va părăsi oraşul Braşov mâine, sâmbătă (15/28 ianuarie 2012, aşa cum era prevăzut în programul iniţial), urmând a sosi pe seară la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Şelimbăr, de lângă Sibiu, une va rămâne până Duminică, 16/29 ianuarie la orele 14.00.

 

        De aici, procesiunea cu icoana va porni către Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti, pe traseul Sibiu-Bucureşti, unde va sosi Duminică seara, în timpul privegherii în cinstea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare. 

...citeste tot
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions