Ştiri
 
2 % din Impozitul pe venit, direcţionat către Mitropolia Slătioara
Adaugata:  2009-02-06 14:02:38
    Sistemul 2% permite contribuabililor - persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o entitate non-profit (organizaţie non-guvernamentală, Asociaţie sau Fundaţie). Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor. ...citeste tot
Replica Î.P.S. Mitropolit Vlasie Mogârzan, dată părintelui diacon prof. Alin SONEA
Adaugata:  2009-01-12 13:13:08

                                      Biserica Ortodoxă de Stil Vechi în ofensivă

 

 

Părinte profesor diacon Alin Sonea,

 

      Mă surprind cuvintele sfinţiei-voastre, lipsite de orice suport teologic. Din articolul pe care l-aţi scris, reiese că nu stăpâniţi încă noţiunea de erezie, făcând, în acelaşi timp, o confuzie între Biserica Ortodoxă de Stil Vechi şi cea de rit vechi (Lipovenească), ceea ce mi se pare anormal pentru un profesor teolog, aşa cum reiese din semnătura cu care aţi pecetluit articolul. Dacă nu aveţi cunoştinţă despre erezie, vă recomand scrierile Sfinţilor Părinţi cei din vechime, căci aceştia au fost insuflaţi de Duhul Sfânt, atunci când au întărit dogmatismul Bisericii lui Hristos.
...citeste tot
Pastorala Î.P.S. Mitropolit Vlasie Mogârzan la Praznicul Naşterii Domnului nostru, Iisus Hristos
Adaugata:  2009-01-06 21:57:18

Pastorală la Naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos

Anul Mântuirii 2008

 

Iubiţilor fii duhovniceşti, întregului cler, cinului monahal şi tuturor credincioşilor dreptslăvitori

 

„Hristos Se naşte, slăviţi-L; Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L,
Hristos pe pământ, înălţaţi-vă...”
 
 
    Acest mare Praznic dumnezeiesc este al doilea din rânduiala bisericească, după marele Praznic al Învierii, prin care şi noi am fost ridicaţi din moarte spre Înviere. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un moment de bucurie pentru toată vârsta credincioşilor de pe întreg pământul, prin cântările frumoase pe care le auzim la fiecare casă de creştin, ce anunţă izbăvirea din blestem. Ca un semn dumnezeiesc, aşa după cum a proorocit Valaam vrăjitorul: „o stea răsare din Iacov; un toiag se ridică din Israil şi va lovi pe căpeteniile Moavului şi pe toţi fiii lui Set îi va zdrobi” (Numerii 24, 17), şi după cum spune şi proorocul Moise: „din mijlocul vostru va ridica Dumnezeu un prooroc ca şi mine şi cine nu-L va asculta, va fi lepădat din Biserica lui Dumnezeu” iar proorocul Miheia zice: „Mesia se va naşte din Bethleem”. 
   

...citeste tot
Replică dată unui articol defăimător, la adresa Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România
Adaugata:  2008-12-05 22:52:45

Din partea P.S. Episcop Vicar SOFRONIE SUCEVEANUL 

Către Părintele Arhim. Timotei Aioanei 

 

Preacuvioase părinte arhimandrit Timotei Aioanei 

         Articolul sfinţiei voastre, intitulat „Patriarhul Daniel şi ţinuturile Fălticenilor”, apărut în numărul din 20 iulie 2008 al publicaţiei Lumina de Duminică, conţine informaţii false şi afirmaţii tendenţioase, de natură să dezinformeze cititorul, deformând, până la mutilare, adevărata istorie a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România.

...citeste tot
Slujbă arhierească la Mănăstirea Brădăţel (Suceava)
Adaugata:  2008-11-28 09:31:43

Sâmbătă, 26 octombrie/08 noiembrie 2008, toţi episcopii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, alături de Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vlasie Mogârzan, s-au adunat la Mănăstirea Brădăţel-Suceava, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie în acest sfânt lăcaş, şi pentru a-i ura „La mulţi ani" Preasfinţitului Demosten Nemţeanul, duhovnicul obştii de maici.

...citeste tot
Pagini: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions