Ştiri
 
Sfânta Cuvioasă Parascheva - hramul Mănăstirii de maici din comuna Mitreni, sat Valea Roşie
2009-10-29 13:15:23

     De cealaltă parte a României, în judeţul Călăraşi, mănăstirea cu obşte de maici Bunavestire din comuna Mitreni, satul Valea Roşie şi-a prăznuit, de asemenea, cel de-al doilea hram, închinat Cuvioasei Parascheva. Sfânta liturghie a fost săvârşită de către Preasfinţiţii arhierei Flavian Ilfoveanul şi Evloghie Sibianul, având alături preoţi de la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti, dar şi din toată ţara.

 

     Ctitorită în anul 1993, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Vlasie şi prin strădaniile Preasfinţitului Flavian Ilfoveanul, ajutat de credincioşii din zonă, ce doreau ridicarea unei biserici în zonă, mănăstirea a început să înflorească văzând cu ochii, aici adunându-se o obşte numeroasă, ce numără astăzi aproape 80 de vieţuitoare.

 

     Biserica mare, de tip catedrală a aşezământului a fost ridicată în timp record, piatra de temelie fiind pusă la data de 13/26 august 2001, astăzi fiind în stadiul de pictare. Până în acest moment, a fost pictată în întregime turla mare a bisericii: Iisus Hristos Pantocrator, încadrat de un rând de heruvimi şi serafimi, şi de proorocii din Legea Veche.

 

     În afara participării la slujbele Bisericii, obştea de maici se îndeletniceşte cu munca în agricultură, pomicultură şi legumicultură, zootehnie, precum şi cu lucrul de mână în atelierele de brodat veşminte bisericeşti, croitorie, tricotaje. Un loc deosebit, în cadrul atelierelor, îl ocupă atelierul de pictură unde se zugrăvesc, pe lemn, icoane bizantine de o mare expresivitate şi valoare artistică, precum şi atelierul de confecţionare a icoanelor împodobite, realizate după o tehnică tradiţională greacă, foarte apreciate în toată lumea ortodoxă.

Mai jos, alături de imaginile de la slujba de hram, vă prezentăm o o mică parte din aceste minunate exponate ale atelierelor mănăstirii, ce se pot executa la comandă (nr. tel. 0242 532 211).

Pentru comenzile de broderii - persoană de contact: Maica Teodora;

Pentru comenzile de icoane pictate pe lemn - persoană de contact: Maica Atanasia;

Pentru comenzile de icoane îmbrăcate - persoană de contact: Maica Damiana.

 

  

Mitropolia Slatioara ©2007
 
XDigitalsSolutions